Thaise curry met pastinaak en cashewnoten

Thaise curry met pastinaak en cashewnoten

Personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten + 15 minuten stoven
Voedingswaarde: 920 kcal

Ingrediënten

  • 275 g Lassie notenrijst
  • 3 el olie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 4 pastinaken, geschild
  • 70 g Thaise rode currykruidenpasta (pakje)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 blik tomatenblokjes met knoflook (400 ml)
  • 6 el koriander, grof gesneden
  • 100 g cashewnoten, licht geroosterd

Optioneel

  • 1 mango, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een hapjespan, voeg de uien toe en bak 5 minuten zonder te kleuren. Snijd in de tussentijd de pastinaken in plakjes van ½ cm dik, halveer de grote plakken. Voeg de pastinaak toe aan de uien. Voeg de currypasta toe en bak mee. Schenk de kokosmelk en de tomatenblokjes erbij, roer goed en breng op smaak met zout en peper. Voeg de helft van de koriander toe plus de helft van de cashewnoten. Breng de currysaus aan de kook. Leg een deksel op de pan. Draai de warmtebron lager en stoof de curry in 15 minuten gaar.
  3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden, schep de pastinaakcurry ernaast. Bestrooi met de overgebleven koriander en cashewnoten.

Tip: Voeg de mangoblokjes tijdens de laatste 10 minuten van de stooftijd toe.

Bevat p.p.: 920 kcal. 16 g eiwit, 60 g vet waarvan 23 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 16 g voedingsvezel

Laat een bericht achter

Let op, berichten worden gemodereerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.