- Personen: 4
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Voedingswaarde: 695 kcal
Ingrediënten
- 300 g Lassie paellarijst
- 3 el olijfolie
- 250 g chorizoworst, zonder vel, in plakjes gesneden
- 1 grote ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook300 g Lassie Paellarijst
- 900 ml kippenbouillon met hierin 1 buisje saffraandraadjes
- 1 kleine courgette in blokjes
- 1 puntpaprika in blokjes
- 1 Spaanse peper, zonder zaad, fijn gesneden
- 1 el paprikapoeder
- 2 el zwarte olijven
- 5 el peterselie, fijngehakt
- citroensap
Optioneel;
- 100 g grote, gekookte garnalen
- 100 g gekookte mosselen
Bereidingswijze
- Verhit 1 el olie en bak hierin de worst, ui en knoflook kort.
- Meng de rijst erdoor. Schenk de bouillon erbij. Laat het geheel afgedekt in 15 min. zachtjes koken, roer af en toe door.
- Verhit intussen 2 el olie in een andere pan en bak de courgette, puntpaprika, Spaanse peper en paprikapoeder 5 min.
- Roer, als de rijst 15 min. gekookt heeft, de gebakken groenten er voorzichtig door en laat het gerecht nog 5-7 min. zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en laat het gerecht afgedekt 5 min. staan.
- Breng op smaak met zout en citroensap en schep voor het serveren de olijven met de peterselie erdoor.
Tip: Voeg voor een extra rijke schotel nog wat gekookte garnalen of mosselen toe.
Bevat p.p: 695 kcal. 22 g eiwit, 28 g vet en 87 g koolhydraten