- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,2
- Bijgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g bulgur
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 bosje munt, fijngesneden
- 1 bosje koriander, fijngesneden
- 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- ½ rode peper, in stukjes
- ½ kleine rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- sap van 1 citroen
- scheutje tabasco
Bereiden
Maak de bulgur klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg nog geen zout toe. Laat even afkoelen en voeg dan de olijfolie, komijn en zout en peper toe. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng in een grote kom de overige ingrediënten samen met de bulgur. Zet de kom afgedekt in de koelkast en laat in 4 uur de smaken goed intrekken.
Serveer de salade op kamertemperatuur met pitabrood en falafel.
Opmerking
Voor on-Nederlandse, écht zwoele en warme avonden. Ik heb er munt, koriander en platte peterselie voor gebruikt, maar je kunt natuurlijk variëren. Probeer eens dille of citroenmelisse voor de verandering. Zet je kruiden dicht bij de keuken, dat oogst makkelijk! Tabouleh is een gerecht uit de Arabische keuken met het graanproduct bulgur, dat is gemaakt van verschillende soorten tarwe.