Venkelsalade

Venkelsalade

Recept voor 4 personen

2 venkelknollen
3 el traditionele olijfolie
4 perssinaasappels
150 g Danish Blue blauwaderkaas 50+
75 g rucola slamelange
15 g verse basilicum
3 el zongerijpte Taggia-olijven
3 el olijfolie extra vierge

  1. Snijd de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd in zo dun mogelijke plakken. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de plakken 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de wok en laat afkoelen in een schaal.
  2. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Wip het vruchtvlees met een mes eruit. Voeg toe aan de venkel.
  3. Pers de laatste sinaasappel uit. Snijd de kaas in blokjes en voeg met de slamelange toe aan de venkelknollen. Scheur de basilicumblaadjes in stukken en strooi met de olijven over de salade. Schep voorzichtig om en besprenkel met het sinaasappelsap en de olijfolie extra vierge.

Laat een bericht achter

Let op, berichten worden gemodereerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.