Spaanse rijst met chorizo en paprika

Spaanse rijst met chorizo en paprika

Personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Voedingswaarde: 695 kcal

Ingrediënten

  • 300 g Lassie paellarijst
  • 3 el olijfolie
  • 250 g chorizoworst, zonder vel, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook300 g Lassie Paellarijst
  • 900 ml kippenbouillon met hierin 1 buisje saffraandraadjes
  • 1 kleine courgette in blokjes
  • 1 puntpaprika in blokjes
  • 1 Spaanse peper, zonder zaad, fijn gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el zwarte olijven
  • 5 el peterselie, fijngehakt
  • citroensap

Optioneel;

  • 100 g grote, gekookte garnalen
  • 100 g gekookte mosselen

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 el olie en bak hierin de worst, ui en knoflook kort.
  2. Meng de rijst erdoor. Schenk de bouillon erbij. Laat het geheel afgedekt in 15 min. zachtjes koken, roer af en toe door.
  3. Verhit intussen 2 el olie in een andere pan en bak de courgette, puntpaprika, Spaanse peper en paprikapoeder 5 min.
  4. Roer, als de rijst 15 min. gekookt heeft, de gebakken groenten er voorzichtig door en laat het gerecht nog 5-7 min. zachtjes koken.
  5. Haal de pan van het vuur en laat het gerecht afgedekt 5 min. staan.
  6. Breng op smaak met zout en citroensap en schep voor het serveren de olijven met de peterselie erdoor.

Tip: Voeg voor een extra rijke schotel nog wat gekookte garnalen of mosselen toe.

Bevat p.p: 695 kcal. 22 g eiwit, 28 g vet en 87 g koolhydraten

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.