Kikkererwtencurry met kruidige rijst

Kikkererwtencurry met kruidige rijst

Ingrediënten
 150 gr basmatirijst
 1 limoen
 2 teentjes knoflook
 2 Spaanse pepers
 1 tomaat
 15 gr verse gember
 2 tl zout
 1 grote ui
 2 el olie
 2 tl mosterdzaad
 3 ½ tl komijnzaad
 2 tl gemalen koriander
 ½ gemalen peper
 1 tl kurkuma
 1 ½ tl garam masala
 1 blik tomatenblokjes
 1 blik kikkererwten
 150 ml water
 5 takjes verse koriander, fijngesneden

Extra keukenbenodigdheden
 Blender

1. Pers de limoen uit en doe 2 el limoensap in een blender. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Voeg hier de knoflook, Spaanse pepers, gember en een snufje zout aan toe. Maal het geheel tot een egale pasta.

2. Snijd de ui fijn en verhit 1 el olie in een pan. Voeg het mosterdzaad, de ui en 1½ tl komijnzaad toe en bak dit circa 2 min. aan. Voeg vervolgens de pasta uit de blender toe samen met de gemalen koriander, peper, kurkuma en garam masala. Roer alles goed door.

3. Was de kikkererwten met water. Voeg de kikkererwten, het blik tomatenblokjes, 2 takjes koriander en 150 ml water toe aan de saus. Laat de curry 30 min. op laag vuur inkoken.

4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat 5 min. rusten. Verhit 1 el olie in een pan en bak 2 el komijnzaad 2 min. aan. Voeg de rijst, ½ tl zout en de koriander bij het komijnzaad en roer goed door.

5. Serveer de kikkererwtencurry met de kruidige rijst.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.