Zomerse salade met spelt, mango en zoete aardappel

Zomerse salade met spelt, mango en zoete aardappel

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gr spelt
  • 200 gr mango blokjes
  • 1-2 zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 1 klein bosje klein bosje peterselie fijngehakt
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 200 gr sugarsnaps kleiner gesneden
  • 30 gr amandelschaafsel geroosterd
  • kokosschaafsel geroosterd
  • optioneel: uitgebakken spekjes verkruimeld

Dressing:

  • 1 el mediterrane ovenkruiden bv Euroma
  • 3 el goede olijfolie
  • 1 el perzik-abrikoos azijn of een andere fruitige azijn
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het (bereidingswijze):

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even afkoelen.
  2. Kook de sugarsnaps en de zoete aardappel allebei tot ze gaar zijn, giet af en laat afkoelen.
  3. Neem een grote kom en doe hier de spelt, de sugarsnaps, de zoete aardappel, mango, bosui en gehakte peterselie door.
  4. Maak de dressing door de ingrediënten te combineren en roer dit door je salade.
  5. Verdeel over vier kommen en bestrooi met de geroosterde amandel en het kokosschaafsel. (en het ontbijtspek als je daar voor kiest)

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.