Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gr spelt
- 200 gr mango blokjes
- 1-2 zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 1 klein bosje klein bosje peterselie fijngehakt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 200 gr sugarsnaps kleiner gesneden
- 30 gr amandelschaafsel geroosterd
- kokosschaafsel geroosterd
- optioneel: uitgebakken spekjes verkruimeld
Dressing:
- 1 el mediterrane ovenkruiden bv Euroma
- 3 el goede olijfolie
- 1 el perzik-abrikoos azijn of een andere fruitige azijn
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het (bereidingswijze):
- Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even afkoelen.
- Kook de sugarsnaps en de zoete aardappel allebei tot ze gaar zijn, giet af en laat afkoelen.
- Neem een grote kom en doe hier de spelt, de sugarsnaps, de zoete aardappel, mango, bosui en gehakte peterselie door.
- Maak de dressing door de ingrediënten te combineren en roer dit door je salade.
- Verdeel over vier kommen en bestrooi met de geroosterde amandel en het kokosschaafsel. (en het ontbijtspek als je daar voor kiest)