Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kip
- 400 gram sperziebonen
- 250 gram (verse) ananas (in kleine blokjes)
- 250 ml kookroom
- 200 gram rijst
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1½ eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel verse gember (geraspt)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel chilivlokken
- boter of olie, peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze):
- Kook de rijst en zet een pan water met een snuf zout op het vuur voor de sperziebonen.
- Snijd de kip in kleine blokjes, snipper het uitje, snijd de knoflook fijn en snijd de kontjes van de sperziebonen (was ze ook even).
- Doe een beetje boter of olie in een ruime koekenpan en fruit het ui en knoflook even aan.
- Voeg dan de gember toe, bak even mee tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de kip toe.
- Kruid de kip met de kerrie, peper en zout en bak deze gaar.
- Ondertussen kook je de sperziebonen beetgaar en giet je ze af.
- Doe de kookroom bij de kip in de pan en de overige kruiden (1 theelepel van elk: korianderpoeder, paprikapoeder, komijn en een halve theelepel chilivlokken).
- Roer door, laat dit even pruttelen, proef en breng verder op smaak met peper en zout indien nodig.
- Voeg de ananas toe en verwarm dit even kort mee.
- Verdeel de rijst over de borden samen met de sperziebonen (garneer eventueel met een beetje amandelschaafsel mocht je dit in huis hebben) en de kip kerrie. Eet smakelijk!